Welke stad bezoek jij tijdens een vakantie naar Spanje?

Door de versoepelingen wordt een vakantietripje steeds aantrekkelijker. Zo merken ook de reisorganisaties een toename van vakantiegangers. Een vakantie naar Spanje lijkt momenteel enorm populair te zijn. Maar waarom?

Spanje ligt niet ver van Nederland, waardoor de afstand per auto af te leggen is. Dit trekt al veel Nederlanders aan. Daarnaast is het weer in de wintermaanden aanzienlijk beter ten opzichte van de koude temperaturen in Nederland. Tot slot biedt Spanje heerlijk eten en een sfeervolle omgeving. Benieuwd? Lees verder en laat je informeren over de meest bezochte steden van Spanje.

Barcelona

Uiteraard pakt Barcelona de eerste plek in de lijst. De stad bevindt zich in het oosten van Spanje en ligt direct aan de Middellandse Zee. Barcelona is veelzijdig en daardoor een prettige vakantiebestemming voor geïnteresseerden in een Spanje vakantie. Zo biedt de stad diverse grote parken voor ontspanning, heerlijke stranden of de indrukwekkende bouwwerken van Gaudí’s hand.

Valencia

Ook Valencia wordt vaak bezocht onder de Nederlanders. De stad ligt eveneens aan de Middellandse Zee in het oosten van Spanje. Van cultuurliefhebbers tot ontspanners: Valencia heeft voor ieder wat wils! Zo staat Valencia bekend om het bekende gebouwencomplex ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’. Een groot project waar de mooiste gebouwen bij betrokken zijn. Bovendien kun je ook heerlijk eten, dat is altijd prettig.

Madrid

Ook de hoofdstad verdient een plek in de lijst. De chique stad ligt in het midden van Spanje en onderscheidt zich daardoor van de bovengenoemde steden. Als strandliefhebber zul je in Madrid niet je draai vinden. Al zal deze stad geweldig zijn voor cultuurliefhebbers. Je vindt er veel kunstmusea, sfeervolle winkelstraten en een centrale ligging om het hart van Spanje te verkennen.

Granada

Granada ligt gelegen in het zuiden van Spanje. Een stukje verder dan de andere steden, maar zeker de moeite waard. De stad kan beschouwd worden als een van de belangrijke studentensteden in Spanje, waardoor de stad sfeervol is. Zo staan de deuren van de aanwezige cafés en barretjes daardoor nog tot ’s avonds laat open. Daarnaast is het weer in het algemeen beter ten opzichte van de bovengenoemde steden door de zuidelijke ligging.

Córdoba

Córdoba ligt niet ver van Granada. Hierdoor geldt ook voor deze stad dat de zuidelijke ligging voordelen biedt gezien het weer. Sterker nog, Córdoba wordt gezien als de warmste stad van Europa! Het kleine stadscentrum maakt het mogelijk dat Córdoba te voet te ontdekken is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *